Kazalo
Kdo smo
Kje smo - zemljevid
Tenis
Balinanje
Sezona 2008/2009
Masaža
Okrepčevalnica, malice,...
Praznovanje otroških rojstnih dni
Prostor za seminarje, sestanke, okrogle mize,...
Izhodišče za kolesarje in pohodnike
Pišite nam!
Nazaj na začetek

BALINANJE

balinanje

Balinanje je šport z dolgo tradicijo, saj je iz Francije preko Italije na takratno Kranjsko prišel že v začetku 20 stoletja. Leta 1951 so se v Sloveniji začela prva organizirana balinarska tekmovanja v četverkah. Leta 1954 se je jugoslovanska reprezentanca udeležila svetovnega prvenstva v Franciji. Z osamosvojitvijo Slovenije se je tudi v balinanju začelo pisati novo poglavje. Od leta 1992, ko je mladinska reprezentanca prvič nastopila na svetovnem prvenstvu, igralci v vseh kategorijah in vseh nivojih tekmovanj nizajo uspehe in dosegajo medalje.

Balinanje tudi v Kočevju postaja vsako leto bolj popularno, saj redno potekajo tekme občinske balinarske lige v kateri sodeluje 11 ekip.

Balinanje je prijeten in zabaven šport, primeren za vse generacije. Zanj potrebujemo le športne copate ter nekaj osnovnega znanja o tehniki in tekmovanje se lahko začne. Balinišče v Gaju vam je na voljo ves dan, reflektorji pa omogočajo igro tudi dolgo v noč. Zakaj bi ob pijači s prijatelji samo sedeli, če si ta čas lahko dodatno popestrite.