Kazalo
Kdo smo
Kje smo - zemljevid
Tenis
Balinanje
Sezona 2008/2009
Masaža
Okrepčevalnica, malice,...
Praznovanje otroških rojstnih dni
Prostor za seminarje, sestanke, okrogle mize,...
Izhodišče za kolesarje in pohodnike
Pišite nam!
Nazaj na začetek

IZHODIŠČE ZA KOLESARJE IN POHODNIKE

kolesarji in popotniki

Kočevska s svojo zgodovina je gotovo ena bolj tragičnih in edinstvenih pokrajin v Evropi. Z odhodom kočevskih Nemcev v letih 1941 in 1942, se je njena zgodovina začela pisati povsem na novo. Iz poseljene, je nastala prazna pokrajina, ki jo je tiho in vztrajno zaraščal gozd. Poleg nekoč poseljenih območij je kočevskih gozd skrival tudi mnoge skrivnosti vojnih in povojnih dogodkov.

Splet nesrečnih okoliščin je prispeval k temu, da je kočevska danes ena največjih strnjenih z gozdom poraslih pokrajin v Evropi in kot taka zanimiva za različne ljudi: gozdarje, naravovarstvenike, biologe, lovce,… in tudi za rekreativce, pohodnike in kolesarje. Po Stojni in Kočevskem Rogu je speljanih kar nekaj označenih pešpoti. Stotine kilometrov gozdnih cest, pa je krasna kolesarska infrastruktura, za ogled edinstvene pokrajine in naravnih znamenitosti. Ceste so makadamske in večinoma zelo dobro vzdrževane. Za treking kolesa ni nobenih težav.

Vabimo vas, da kot svoje izhodišče za izlete po kočevske izberete športni park Gaj. Imamo veliko parkirišče, kjer se boste v miru lahko pripravili na izlet. Uporabite lahko garderobe s tuši, in če imate majhne otroke tudi previjalnico. Ponujamo vam tudi nekaj promocijskih zloženk in zemljevidov kočevske.

Kočevska je zelena do koder seže pogled in ponuja nešteto možnosti za rekreacijo, sprostitev in uživanje v naravi.